Milyen fűtést válasszak az irodába? Ilyen a modern padlófűtés!

Milyen fűtési megoldást érdemes választanunk az irodába? A szakértők egyetértenek abba, hogy a padlófűtés ideális a dolgozók egészsége és kényelme érdekében. A padlófűtés egyenletes meleget biztosít, nem keringeti a port a helyiségben, és a segítségével még spórolhat is az energia költségeken.
Milyen fűtést válasszak az irodába? Ilyen a modern padlófűtés!

1. Telepítési költség

Az elektromos rendszerek gyors beépítési időt biztosítanak: sok rendszer mindössze 3-4 nap alatt beépíthető egy néhány helyiségből álló irodába. A telepítés ára a választott rendszertől, a helyiség méretétől és a telepítő díjától függően változik. Ezenkívül szakképzett villanyszerelőt is kell hívnia, hogy a rendszert az áramforráshoz csatlakoztassa. Ez eltarthat néhány óráig, és a költségek itt is változóak lehetnek.

A vízbázisú rendszerek telepítése hosszabb időt vesz igénybe a bonyolultabb telepítési követelményeik miatt. Ez azt jelenti, hogy a nedves padlófűtés telepítése több pénzbe kerül, már csak ezért is megéri a korszerű padlófűtés mellett dönteni - hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

2. Telepítési idő

Egyes elektromos padlófűtési rendszerekben önterülő keverék felvitelére van szükség, ezért figyelembe kell venni, hogy mennyi idő alatt szárad meg teljesen a padlóburkolat felhelyezés után – ez általában egy-két nap. Egyes rendszereink azonban közvetlenül csempézhetőek, így a telepítés nagyon gyors – néha kevesebb, mint egy nap egy kisebb helyiségben.

A hidraulikus padlófűtési rendszerek beépítése hosszabb időt vesz igénybe, és gyakran több napig is eltart a teljes telepítés, bár ez általában nem számít túl sokat, mivel ezeket a rendszereket általában egy nagyobb új építési vagy felújítási projekt részeként telepítik. Azt is tudnia kell, hogy ha olyan rendszerbe fektet, amely esztrichet igényel, akkor az esztrich megszilárdulásához szükséges időt is figyelembe kell venni a projekt ütemtervében.

3. Padlómagasság

Ha a padlófűtés utólagos felszerelését tervezi, gyakori aggodalomra ad okot, hogy a rendszer milyen hatással lehet a padlómagasságra. Felújítási projektek esetén érthető, hogy nem akarja növelni a padló magasságát, ha a mennyezet magassága fix.

A legtöbb elektromos rendszere elhanyagolható hatással van csupán a padlószintre. Egyes rendszerek mélysége mindössze 3 mm, és közvetlenül egy csemperagasztó rétegbe helyezhetők, így egyáltalán nem befolyásolják a padlómagasságot.

A hidraulikus padlófűtési rendszerek mélyebb beépítési technikát igényelnek esztrich használatával, ezért általában új építésű projekteknél ajánlottak. A padló alatti szigetelés is mindig ajánlott új padlófűtés beépítésekor, és ez a padlómagasságot is növelheti. Ezzel együtt létezik szigetelőtáblája, amely mindössze 6 mm-es vastagságban vásárolható meg.

Összegzés: Megéri a padlófűtés?

A padlófűtés egyszerű és energiahatékony módja annak, hogy kényelmes meleget teremtsen az irodában. Bár a sugárzófűtés beépítési költsége magasabb, mint a hagyományos radiátorok beépítési költsége, számos lehetőség áll rendelkezésre az Ön pénztárcájának megfelelően, és érdemes szem előtt tartani, hogy a padlófűtés hosszú távon jelentős költségmegtakarítást jelent az energiaszámlákon.

Kapcsolódó cikkek

Akár 18 évig is képes megőrizni a napenergiát egy új találmány

Akár 18 évig is képes megőrizni a napenergiát egy új találmány

Mikrochip folyadékban tárolnák a napenergiát, amelyből visszaalakítható árammá.

Megjelentek a piacon a szén-dioxid-mentes játékok, matchboxok és építőkészletek

Megjelentek a piacon a szén-dioxid-mentes játékok, matchboxok és építőkészletek

Minden játékkészlet legalább 56 százalékban növényi alapú anyagokból készül.