A Szép kártya egyenleg segítségével megtudhatjuk, hogy mekkora keretösszeg áll még rendelkezésünkre

A Kormány rendelkezése szerint az alszámlák közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig érhető el, így a Szép kártya egyenleg lekérdezése után máris fel tudjuk használni a számlánkon lévő összeget.
A Szép kártya egyenleg segítségével megtudhatjuk, hogy mekkora keretösszeg áll még rendelkezésünkre

További jó hír, hogy a kártya segítségével hideg élelmiszert is vásárolhatunk. A kártya veszélyhelyzetben történő felhasználásának lehetőségeiről a 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendeletben és a 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendeletben olvashatunk bővebben. Közeledik a karácsony, így ez az új rendelet sokaknak nyújthat megoldást a nagybevásárlásra.

Hol tudunk Szép kártyával hideg élelmiszert vásárolni?

Magyarországon az Auchan, a Spar, a Tesco, a CBA, a Penny, az ALDI és még a Lidl is elfogadja a Szép kártyákat. Kártyás fizetés előtt kérdezzük le a Szép kártya egyenleget, így biztosan nem érhet bennünket meglepetés amikor fizetésre kerül sor. A megvásárolható élelmiszerek körét az (EU) 2021/1832. sz. bizottsági végrehajtási rendelet első melléklete szabályozza (https://www.ksh.hu/docs/osztalyozasok/kn/iranyado_jogszabaly_2021_1832.pdf) . Eszerint az I-IV áruosztályba tartozó termékeket, valamint az V. áruosztályból a sót vásárolhatjuk meg Szép kártyára. Az első áruosztály az élő állatok, állati termékek. A második áruosztály a növényi termékek. A harmadik áruosztály az állati, növényi vagy mikrobiális zsír és olaj, és ezek bontási termékei, elkészített ételzsír, állati vagy növényi eredetű viasz. A negyedik áruosztályba tartoznak az élelmiszer-készítmények:

  • Húsból, halból, rákféléből, puhatestűből vagy más gerinctelen víziállatból, vagy rovarból készült termékek

  • Cukor és cukoráruk

  • Kakaó és kakaó készítmények

  • Gabona, keményítő, liszt vagy tej felhasználásával készült termékek, a cukrászati termékek

  • Zöldségfélékből, gyümölcsből, diófélékből vagy más növényrészekből előállított készítmények

  • Különféle ehető készítmények

Szép kártyával alkoholt és dohányterméket nem lehet vásárolni!

Ha nem élelmiszerre szeretnénk elkölteni, akkor beszerezhetjük a karácsonyi ajándékokat is

A Szép kártya segíthet az idei karácsonyi ajándékok megvásárlásában, hiszen az alszámlák között átjárhatóság van. Ha szeretnénk, akkor mindegyik zsebben lévő összeget fordíthatjuk ajándékvásárlásra. Hol használhatjuk a kártyát? Éttermekben, szállodákban, gyorséttermekben, gyógyfürdőkben, sportlétesítményekben. Igénybe vehetjük egészségügyi szolgáltatások, szabadidős programok, sportrendezvények finanszírozására, de fizethetünk vele az állatkertben is. Ezt a listát elnézve igen széles a paletta, hiszen ajándékozhatunk fürdő belépőt, meghívhatjuk a családot egy kellemes karácsonyi vacsorára, elvihetjük a gyerekeket az állatkertbe, vagy megvásárolhatjuk családtagjaink részére a fitnesz bérleteket is.

Hogyan tudjuk használni a kártyát?

A kártya használata megegyezik a bankkártya használattal. Arra nagyon figyeljünk oda, hogy a kártyákon mindig szerepeljen az aláírásunk, hiszen így könnyedén be tudnak bennünket azonosítani az elfogadóhelyeken. Ha a kártyával szeretnénk fizetni, akkor egészen egyszerűen használjuk a POS termináloknál akárcsak egy bankkártyás fizetés esetén. Emellett használhatjuk átutalásra is, hiszen például egy utazás előlegét el tudjuk róla utalni. A kártya kibocsátó internetes felületére belépve és a szálláshely címét megadva, az összeget beállítva egy gombnyomásra elindíthatjuk az előleg vagy akár a teljes szállásköltség kifizetését. A kifizetés után pontosan látni fogjuk, hogy a szép kártya egyenleg szerint mekkora összeg áll még a rendelkezésünkre.

Mekkora összeget adhat a munkáltatónk?

Béren kívüli juttatásként maximum 450 000 forintot adhat munkatársainak egy szervezet. Szálláshely-szolgáltatásra 225 000 forintot, étkezési szolgáltatásra és élelmiszervásárlásra 150 000 forintot, míg szabadidő alszámlára 75 000 forintot. Mivel most a zsebek átjárhatók így a karácsonyi nagybevásárlást is elintézhetjük a Szép kártya segítségével, de előtte ne feledkezzünk meg a szép kártya egyenleg lekérdezéséről.

2022.12.07.

Kapcsolódó cikkek

Ezért jó üzleti befektetés a ledfal

Miért jó üzleti befektetés a ledfal?

A sikerhez vezető út egyik alapkövéről lenne szó?

A what-if szcenáriók jelentősége az üzleti tervezésben

A what-if szcenáriók jelentősége az üzleti tervezésben

A hatékony portfóliókezelés kulcsfontosságú a sikerhez.

Pörgesd fel közösségi média oldalaidat!

Pörgesd fel közösségi média oldalaidat!

A sikeres közösségi média marketing titka: folyamatos és minőségi tartalomgyártás, tudatos marketing stratégia!