Videós önéletrajzban foglalják össze eddigi karrierútjukat egy álláskereső oldalon a munkavállalók

Egyre több nagy cég is használja azt a videós adatbázist, ahol a munkakeresők, netán épp a már alkalmazottak a saját szavaikkal foglalják össze eddigi karrierútjukat.
Videós önéletrajzban foglalják össze eddigi karrierútjukat egy álláskereső oldalon a munkavállalók

Az üzleti világ tele van az emberek különféle személyes történeteivel, amelyekhez más-más szakmai életutak kapcsolódnak.

A Whatchado (szlengesen “Mit csinálsz?”) nevű felületen a munkakeresőknek lehetőségük nyílik, hogy videóban mutassák be az önéletrajzukat. Ily módon a kívülállók egyedi bepillantást nyerhetnek a cégek működésébe és megismerhetik a náluk biztosított mindennapos munkakörnyezetet.

A cél, hogy mindenki ugyanarra a hét kérdésre válaszolva mutatkozzon be, így egyfajta galéria jöhet létre a munkavállalók karrierútjaiból.

Kezdetben erre nem is volt üzleti modell, mégis egyre több cég csatlakozott, akik örömmel vették, hogy a munkavállalóik történeteivel toborozhatnak és mutatkozhatnak be a szélesebb közönség számára.

Így azonban nem csak a nagy cégek képviseltethetik magukat az oldalon, hanem bárki, aki szívesen prezentálná saját magát munkaerőként egy videóban.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek