Így forradalmasítja a Meta az internetet

A párhuzamos digitális világok megjelenése előtt állunk. A nagyvállalatok milliárd dolláros piacról ámodoznak, és hamarosan a hétköznapjaink is megváltozhatnak az innováció következtében.
Így forradalmasítja a Meta az internetet

Egyetlen cég sem olyan eltökélt a virtuális világok építésében, mint a Facebook, amely nemrégen Metává alakult.

“Hiszünk benne, hogy a Metaverzum a mobilinternet utódja lehet” - jelentette ki az alapító Mark Zuckerberg, ezzel pedig igazi forradalmat helyezett kilátásba.

A Metaverzumban az ember már anélkül találkozhat majd a barátaival, hogy kimozdulna, ráadásul home office-ból is “bejárhat” az irodába. Virtuális otthonát is berendezheti és frizurát válthat az avatárján, természetesen pénzért.

“Az összekötött digitális terek által több lehetőség rejlik majd a Metaverzumban, mint a való világban” - jelentette ki a Meta egyik vezetője. A digitális párhuzamos világ értékesítési volumenét máris egymilliárd amerikai dollárra becsülik.

A Metának azonban már így is akadnak konkurenciái: hasonló digitális univerzumot fejleszt a Fortnite és a Roblox is, amely a felhasználóknak számtalan fizetős szolgáltatást nyújtana a virtuális térben, de a chipeket gyártó Nvidia is saját Metaverzumán dolgozik.

A legnagyobb konkurencia mégis a Microsoft, amely az irodai hétköznapokat ültetné át a digitális térbe, virtuális valósággal egészítve ki a videókonferenciákat.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Pörgesd fel közösségi média oldalaidat!

Pörgesd fel közösségi média oldalaidat!

A sikeres közösségi média marketing titka: folyamatos és minőségi tartalomgyártás, tudatos marketing stratégia!

Ízeket érezhetünk, ha megnyaljuk a monitort

Ízeket érezhetünk, ha megnyaljuk a monitort

Az ízérzékelős monitor segíti az online kapcsolattartást is.

Már csapatépítőnek is kiváló lehetőség a VR-játék

Már csapatépítőnek is kiváló lehetőség a VR-játék

Nem tétre megy, mégis alkalmat ad a csapatmunka gyakorlására.