Mi kell ahhoz, hogy az Ön cége is profin használja a Zoomos videokommunikációt?

Gyerünk, kollégák, haladjunk kicsit a korral. Adja ki az ukázt a vezető, amikor bejelenti csapatának, hogy ideje szintet lépni videokommunikációs szempontból.
Mi kell ahhoz, hogy az Ön cége is profin használja a Zoomos videokommunikációt?

Összevásárol minden „kütyüt”, de a kezdeti lelkesedés valahogy lelohad. A méregdrága cuccokkal nehezen boldogul, fogalma sincs hogyan használja ki az online platform lehetőségeit. Pedig van egy másik út is. Ezt szeretnénk most megmutatni.

Ledermedve.

Ebben az állapotban érzi magát szegény vezető. Pedig jót akart.

Megfelelni a 21.századi kihívásoknak. Megkönnyíteni a munkatársak munkáját. Csökkenteni a költségeket és az időt, ami az utazással, a megbeszélések szervezésével telne.

Ezért vett csillivilli webkamerát, fejhallgatókat, kihangosítókat.

Ezért vásárolt Zoom licencet.

Ezért gondolta azt, hogy a modern eszközökkel egyből versenyelőnyre tehet szert.

Aztán kénytelen belátni, hogy vakvágányra futott. Hiába profi a Zoom rendszer, ha „jó lesz úgy is, simán integráljuk a platformot” felfogással szeretné cégét növekedési pályára állítani. Hiába jók a kütyük és a rendszer, ha lényeges lépéseket elmulaszt.

Ezeket a lépéseket szeretnénk most megmutatni és azokat a lehetőségeket, amelyekkel nemcsak a cégvezető, hanem a munkatársak lelkesedése, motivációja is megmaradhat videokommunikációs szempontból.

Mielőtt kütyüvásárlásba kezdene

Először is mi a cél? Mit szeretne elérni a videokommunikációval? Mire szeretné használni a Zoom rendszert? Videokonferenciákat szervezne? Közös ötletelésbe fogna a munkatársakkal? Egymástól távol lévő kollégák közti kommunikációt segítené? Vezetői bejelentést tartana? Fáradságos utazások helyett inkább online oldaná meg a fontos megbeszéléseket?

És még egy fontos lépés. És további lényeges kérdések.

Milyen a munkatársak viszonya a technikához? Szükség van némi videokonferenciás fejtágításra vagy már használják pl. Zoom, Teams rendszert? Tudják egyéni stílusra szabni a technikát?

Ugyanis ha a döntéshozó nem veszi figyelembe a munkakörnyezetet és csak meggondolatlanul vásárolgat kütyüket, licencet, miegymást, akkor garantált a fenti ledermedt állapot.

Úgy jár, mint az egyszeri megyei fociedző, aki az első osztályú csapatot úgy akarja legyőzni, hogy fiainak a legdrágább futballcsukákat adja.

Egy lépést előre

Ha a fenti kérdőjelek kiegyenesedtek, már jöhet is a Zoom rendszer megismerése. Ehhez szükség van támogató kézre, külső segítségre, akik megmutatják a Zoom eszközök és az egész rendszer használatát. (Erről a külső segítségről fogunk lejjebb szót ejteni.)

Milyen pl. egy kiváló hang- és képminőséget adó videobar, egy zajszűrést biztosító headset vagy egy profi kihangosító, ha a célok szolgálatába állítják. Ha végre nem kell unalmas, borzalmas hangot és képet mutató értekezleteket végigszenvedni, amikor a technika „él” és a munkatársak egyszerűen használhatják a rendszert.

Na de mégis mire használható pl. a Zoom rendszer? Lássunk néhány tippet!

Közös ötletelés

A Zoom whiteboard segítségével pl. egymástól távol lévő munkatársak tudnak egy dokumentumot közösen szerkeszteni. Leírhatják az ötleteiket, rajzolhatnak, szerkeszthetnek.

Mérnökök, grafikusok, marketing szakemberek remekül élhetnek ezzel a lehetőséggel, hiszen pl. egy tervrajzon, grafikán, reklámanyagon anélkül tudnak együtt dolgozni, hogy fizikailag egy térben lennének.

Ugyanakkor megoszthatják a Google-dokumentumokat, linkeket vagy gyors megjegyzéseket tehetnek a chatablakban.

Külön kezelhető csoportszobák

A Zoom Rooms-ban lehetőség van akár egy nagyobb meetingen belül kisebb csoportszobákat létrehozni. Itt az értekezlet házigazdája egy érintéssel csoportszobákhoz rendelheti a résztvevőket, a szobák beállításait pedig könnyedén szerkesztheti.

Ez a funkció pompás lehet különböző projektek megbeszélésére, majd szélesebb közönség elé tárására. Mintha a cég munkatársai lelkes diákként csoportokba kerülnének, ahol közösen oldanák meg az egyes kihívásokat.

Élményre fókuszálva

Az említett Zoom Rooms-ban a Focus Mode funkció nem mindennapi lehetőséget kínál. Olyan nézetben mutatja meg az értekezlet tagjait, hogy a képernyőn csak önmagukat, a házigazdát, illetve az általuk megosztott tartalmat láthatják, a többi jelenlévőt viszont nem.

Így profi online továbbképzések, tanfolyamok szervezhetők, hiszen bizalmas légkör alakítható ki a virtuális térben. Sokkal többről szó már a történet, mint egy nézzük a „kockában” lévő fejeket vagy az eltakart képernyőt.

Arculatra szabva

A Zoom azt is lehetővé teszi, hogy az adott cég saját képét, arculatát megjelenítse az online rendszerében. Pl. szerepelteti a logóját, megmutathatja az egyedi betűtípusát, cégre jellemző színeit a meghívókon, a meetingek felületein.

Ahol mindenkire figyelnek

Ismerős a helyzet, amikor egy online értekezleten, akik nincsenek a helyszínen, nem látják tisztán azokat a résztvevőket, akik a teremben távolabb ülnek vagy alig láthatóak? Így elég szegényes lehet az interakció, hiszen ha nem látják az arckifejezéseket, akkor az érzelmi reakciók is rejtve maradnak. Unalomba fulladhat a megbeszélés.

A Zoom Multi-stream funkciója akár három különböző kamera képét is meg tudja jeleníteni egyetlen konferenciateremben. Így jobban lehet fókuszálni a résztvevők csoportjaira, tisztábban megjeleníthetők a helyszínen tartózkodók, üljenek bárhol is a teremben.

Lehetőségek széles tárháza

A Zoom rendszer a fentieken túl még tengernyi lehetőséget (élő események, naptárintegráció, virtuális háttér, biztonságos megbeszélés, hardveres megoldások stb.) kínál arra, hogy a cégek egyszerűen és könnyedén tudják alkalmazni a rendszert és ezáltal fejleszteni a cégüket.

A recesszió idején pedig különösen fontos, hogy a költségeket csökkentsék, miközben a hatékony munkát, eredményes interakciót lehetővé teszik a digitális platform segítségével.

Említettük a külső segítséget, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a fent említett cégvezető is optimistán tekintsen a jövőbe.

Ez kell egy cég profi videokommunikációjához

Nem a gyorsan megveszek minden menő cuccot szemlélet, hanem egy tudatos folyamat lehet célravezető. Egy olyan csapat metodikáját mutatjuk most meg, akik hazánkban egyedülálló módon segítik a Zoom rendszer céges környezetbe való illesztését.

Lássuk csak az ötlépcsős folyamatukat röviden:

  1. Előzetes megbeszélés: Pontosan feltérképezik az adott cég céljait, elképzeléseit. Fontos lépcsőfok, hiszen ha ez a rész rendben van, máris elkezdődhet a tervezés.

  2. Tervezés: Mivel minden cégnél máshogy működnek bizonyos folyamatok, ezért mindig az adott munkakörnyezethez, munkatársak stílusához érdemes illeszteni a rendszert. Lényeges, hogy a Zoom rendszer használata egyszerű lehessen.

  3. Telepítés: Ez a kivitelezés fontos része, hiszen az indulásra már mindennek rendben kell működnie.

  4. Bevezetés: A starttól kezdve már a munkatársak egyszerűen használhatják a rendszert.

  5. Üzemeltetés: A céget a telepítés/bevezetés ellenére nem hagyják magára, hanem folyamatosan támogatják a hatékony használatban, az esetleges problémák kezelésében.

A csapat, akik megkönnyítik a digitális szintlépést- MyZoom

A MyZoom csapatához fűződik a fenti ötlépcsős folyamat, amelynek szakaszait a következőképpen írják le: Megbeszéljük, megtervezzük, telepítjük, bevezetjük, vigyázunk rá.

A MyZoom egyértelmű célja, hogy minél több cég felismerje és kihasználhassa a Zoom rendszerben rejlő lehetőségeket és megkönnyítsék számukra a digitális szintlépést.

Segítettek már telekommunikációs cégnek, kereskedelmi banknak, informatikai cégeknek is, akik azóta is a saját munkakörnyezetükre szabva tudják használni a Zoom rendszert.

Ha az Ön cége is élne a Zoomos videokommunikáció előnyeivel, lehetőségeivel, akkor keresse bátran a MyZoom csapatát!

Kapcsolódó cikkek

Mi kell ahhoz, hogy az Ön cége is profin használja a Zoomos videokommunikációt?

Mi kell ahhoz, hogy az Ön cége is profin használja a Zoomos videokommunikációt?

Gyerünk, kollégák, haladjunk kicsit a korral. Adja ki az ukázt a vezető, amikor bejelenti csapatának, hogy ideje szintet lépni videokommunikációs szempontból.